Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

O2 ή CO2 ?


Θεωρώ πως το πιο σημαντικό μειονέκτημα των πόλεων είναι η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα.Μειώνοντας σημαντικά τη χλωρίδα στο όνομα της βιομηχανικής ανάπτυξης κατά κύριο λόγο,μία αλυσιδωτή αντίδραση ξεκινά.Ιδιαίτερα συνοπτικά,υποβαθμίζεται η ποιότητα του οξυγόνου,δημιουργείται αιθαλομίχλη,και πιθανότατα κάποιο μικροκλίμα,με μακροπρόθεσμο απότελεσμα την απειλή της ζωής του ίδιου του ανθρώπου.Αποζητώντας την ανάπτυξη το κυρίαρχο είδος του πλανήτη έκλεισε τον ευατό του σε μία χημική φυλακή.Απεναντίας ο αέρας των βουνών είναι ακόμα αψεγάδιαστος,ίσως ελάχιστα πιο αραιός,αλλά ποιοτικά ασύγκριτος.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως με τον Sad_Joker_3D. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι τα δέντρα έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και άλλες ανούσιες για τον οργανισμό μας ουσίες και να πράγουν οξυγόνο. Γιαυτό πρέπει να φυτευτούν όσο το δυνατό περισσότερα δέντρα. Είναι καλό να ξεκινήσει κάτι τέτοιο από τις μεγαλουπόλεις με σκοπό να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πλήγονται από τον "βλαβερό" αέρα. Ακόμα, πρέπει με οποιαδήποτε μέθοδο να ελαττώσουμε τη παραγωγή βλαβερών ουσιών γιατί η φύση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος συνδέεται άρρηκτα με την ανθρώπινη δραστηριότητα και την υλιστική εποχή στην οποία ζούμε συνθέτωντας ένα μίγμα..εκρηκτικό. Πρέπει επιτέλους να γίνει μια σοβαρή, συλλογική προσπάθεια αρχής γενομένης από τις λεγόμενες "ισχυρές" οικονομικά χώρες με άμεσο στόχο την χρήση εναλλακτικών - ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή