Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Βαλπουργία Νύχτα


Δεν θέλω να δώσω πολιτικό χρώμα στην ιστοσελίδα μου.Προσπάθησα να αντισταθώ και να μην ασχοληθώ,να μη γράψω τίποτα,αλλά μου στάθηκε αδύνατο ύστερα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.Εδώ και χρόνια στην παγκόσμια σκηνή πραγματοποιούνται ριζικές αλλαγές.Τώρα πια τις νιώθουμε όλο και πιο έντονα δίπλα μας.Τίποτα δεν είναι επιφανειακό και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...Θα αρκεστώ σε αυτές τις λίγες γραμμές με όση έλλειψη πλήρους νοήματος εκφράζουν.Παραθέτω την πραγματική παραπάνω εικόνα που στο μυαλό μου έχει μεταμορφωθεί στο πλανητικό δέντρο των ερχόμενων εορτών,και τις ευχές με άκρως ειρωνικό τρόπο:Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος...

8 σχόλια:

  1. "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

    Δυστυχώς από την εποχή του Περικλή έχει να ανθίσει το λουλούδι της Δημοκρατίας σ'αυτό τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που υπάρχουν λαοί που μας δίδαξαν τέχνες και πολιτισμό.
    Δείτε τους λαούς της ανατολής. Ινδία και Πακιστάν. Την μεγάλη αυτοκρατορία των Περσών με τα ιδανικά που έχει προσφερει, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Τον σεβασμό στην γυναίκα και στο παιδί.
    Και που να τελειώσουμε. Στην μεγάλη Κίνα των ελευθεριών ή την Σοβιετική ένωση των λαών και των ευημερούντων κατοίκων της.
    Μα πως να ξεχάσουμε την Αμερική απο Βορρά και Νότο. Τις υπέροχες απαστράπτουσες κοινωνίες αλλά και αυτές της Λατινικής, τις λαικές των εμπόρων μυραδάτων ναρκωτικών.

    Κρίμα που σε όλο αυτό το ανθοπωλείο βγήκε κάποτε ενα τόσο βρωμερό λουλούδι.
    ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. Δε μας άξιζε ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρχία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ζούμε έντονα τις τελευταίες μέρες. Ίσως για τους σκεπτόμενους να μην αποτελεί έκπληξη διότι εκφράζει τον τρόπο που έχει δομηθεί η ελληνική κοινωνία, όμως είναι κρίμα για τη χώρα όπου γεννήθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα να φτάνει στο άλλο άκρο και να θεωρείται παγκοσμίως παράδειγμα χώρας - προς αποφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Θούριος" Ρήγα Φεραίου

    1797

    Συμβούλους προκομμένους,
    με πατριωτισμόν να βάλωμεν εις όλα,
    να δίδουν ορισμόν.
    Οι νόμοι ναν' ο πρώτος,
    και μόνος οδηγός, και της πατρίδος ένας, να γένη αρχηγός.
    Γιατί κι η αναρχία, ομοιάζει την σκλαβιά,
    να ζούμε σαν θηρία, είν' πλιο σκληρή φωτιά.


    λαμβάνοντας υπόψιν και αυτό...

    «Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»

    Δάντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς να διαλέξεις φίλε μου στρατόπεδο όταν ο πόλεμος διεξάγεται από έναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα αν το δέντρο συμβολίζει το lifestyle του τύπου ψωνίζω για να είμαι ευτυχισμένος στις γιορτές καλά έκαναν και το έκαψαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oniropolos

    exete perioristi stis leksis....kolate se orologies pou pote dn efarmosate sti zoi sas....pia panagia?ti lete?pate kala?pia arxea elada?pou zite??o kosmos zi mizera.....katapiesmenos xoris na kseri oti o idios fteei.....o kosmos einai xazos...ebisteftike se ligus tin sinidisi tu,se gialina kutia,se tileorasis k psofia stereotipa tu iperkatanalotismu....an thelete arxeo filosofo psakste k ton epikuro,mathete gia ton akolutho stin ideologia tu diogeni...min epikaliste fadasmata tu parelthodos...o megas aleksandros exi pethani edo k kero,keros na grapsume dikia mas istoria...keros na proxorisume brosta....keros na ksipnisume

    ΑπάντησηΔιαγραφή