Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η Ατέρμονη Διάψευση Της Θεωρίας Του Δαρβίνου

Η θεωρία της εξέλιξης είναι ένα ψέμα! Μπορώ να το διαβάσω στα νυσταλέα βλέμματα των συνομιλητών μου στο msn, στις άψυχες δημοσιεύσεις των ψηφιακών μου φίλων στο facebook, στα εκνευριστικά επαναλαμβανόμενα στερεότυπα των μηνυμάτων που λαμβάνω στο κινητό μου. Από το τραγούδι των όπλων σε αιματοβαμμένο πεδίο μάχης μέχρι τις πολεμικές ιαχές των θεατών ποδοσφαιρικού αγώνα.     
                                                                                  
Είναι όλα ένα ψέμα, μία κραυγή αιμοβόρας ύαινας περιτυλιγμένη με φτηνό χρυσόχαρτο και ηχητικά παραμορφωμένη για να θυμίζει το επόμενο διαστημικό hit της νέας εποχής.                                                                

Κι ενώ το παγκόσμιο εκκρεμές της ιστορίας ταλαντώνεται ανάμεσα στα οριακά σημεία της ακμής και της παρακμής, της παράνοιας και της σχιζοφρένειας, η μαύρη τρύπα της ματαιότητας έλκει αχόρταγα κάθε μορφή φωτός που εγκλωβίστηκε στην τροχιά της. Οι αστροναύτες υψώνουν θριαμβευτικά το έμβλημα της αστρικής μονοκρατορίας τους στη Σελήνη και οι πίθηκοι στα ανεξερεύνητα τροπικά δάση ξεγυμνώνουν αμέριμνοι και καταβροχθίζουν τις μπανάνες τους.
                                                                                                                                                                Και αν η αντικατάσταση της πανοπλίας των σταυροφόρων από το μπαρουτοκαπνισμένο αλεξίσφαιρο των ειρηνευτικών δυνάμεων, των θρόνων της ιεράς εξέτασης από τις δερμάτινες διευθυντικές πολυθρόνες των golden boys, της κούκλας voodoo από τη βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου για τη γρίπη των χοίρων, σημαίνει εξέλιξη, κοινωνική ευημερία, μέριμνα για κάθε δυστυχισμένο άνθρωπο σ’αυτή τη γερασμένη Γη, τότε επιτρέψτε μου να αποσυρθώ στον εξώστη του πλανητικού θεάτρου και να παρακολουθήσω, αυτή την κωμική τραγωδία ή αυτή την τραγική κωμωδία, χωρίς άλλες ενοχλήσεις από μανιακούς ταξιθέτες και παρατηρήσεις για τα γέλια μου από ενοχλημένους θεατές. Και ναι, είμαι εναντίον όλων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου